Omdat de vraag naar vlees groot is, maar onze eigen koe nog een paar maanden moet wachten voor hij naar de slager kan, laten we een koe slachten van Johan van Bergeijk. En op het vlees van die koe, kun je nu intekenen.
Johan is vleesvee- en schapenhouder in Simonshaven. Hij heeft zo’n 300 Blonde d’Aquitaine en dikbil runderen. Een van die vier jaar oude koeien laten wij slachten voor de Boerderijwinkel. Het vlees van deze koeien is al in de wijde omgeving bekend. De inmiddels gestopte Slager Hoogendoorn in Zuidland verkocht bijvoorbeeld het vlees van deze koeien. Maakte hij het vlees voor zijn eigen zaak klein, dat zal Ilonka (foto) nu voor ons doen. Zij is de partner van Johan van Bergeijk en sinds vorige week geslaagd voor haar opleiding productiemedewerker slagerij. De koe wordt geslacht bij Slager in Sint Annaland en kleingemaakt bij Boot in Kerkwerve waar Ilonka stage loopt. Zij maakt de pakketten van 10 kilo dan ook voor ons klaar. Het vlees van de deze kruisingen tussen een Blonde d’Aquitaine en een dikbil is mals, fijndradig en vol van smaak.
Met een beetje geluk kan de koe nog deze week geslacht worden, zodat de verse pakketten volgende week bij ons klaar liggen. Die moet je dan nog wel zelf in porties verdelen en invriezen. Elk pakket weegt 10 kilo en bevat alle verschillende soorten vlees van de koe. Het vlees kost 13,50 euro per kilo. Een pakket kost dus 135 euro.
LET OP: Mocht het aantal reserveringen het totaal aantal beschikbare pakketten overstijgen, en die kans bestaat, dan kom je op de lijst voor de volgende koe die geslacht gaat worden. Dat zal ongeveer over twee maanden zijn.