Eigenlijk kan je van alles wel iets lekkers maken. Natuurlijk, je hebt altijd voorkeuren en dingen die niet zo heel graag eet. Maar toch… met groenten kun je toveren. Deze week hoorden we verschillende verhalen van jullie over verrassende momenten aan tafel. Zo vertelde iemand dat haar man al 20 jaar geen witlof had gegeten. Maar vorige week at hij zijn vingers er bijna bij op. Ze wilde graag restjes overhouden zodat ze later in de week niet hoefde te koken, maar die restjes waren er helemaal niet! Alles ging elke keer weer schoon op. Het is het mooiste compliment dat we kunnen krijgen. Wij genieten ervan als jullie verrast worden door de recepten en genieten van het eten. Het is niet eenvoudig om elke keer weer leuke recepten uit te zoeken, maar er zijn gelukkig veel kookboeken over groenten, zodat we naar hartenlust inspiratie kunnen opdoen. Yvonne kan er eindeloos in kijken en krijgt iedere keer weer zin om iets nieuws te bedenken, te koken en vooral… te eten. Deze week is de grote uitdaging snijbiet. De gekleurde uiteraard. Al die kleuren alleen al nodigen uit om er mee aan de slag te gaan. Snijbiet – ook wel warmoes genoemd – is een van de vergeten groenten. Van warmoes kun je zowel het blad als de bladstelen eten. Na hem goed te spoelen kun je de groente in stukken gaar stoven. In het algemeen kun je dezelfde recepten gebruiken als voor spinazie, alleen is de kooktijd iets langer. Snijbiet doet het goed in hartige taarten, lasagne en curry’s. Het is maar dat je het weet…
Categorieën: Persoonlijk Blog