Begin januari slachten we weer een koe. Dit keer een Belgische Blauwe. Deze bijzondere rundersoort dankt de naam aan de wit/blauwe vacht. Het is een imposant dier om te zien, vanwege de gespierde bouw. En dat maakt het vlees juist zo lekker: omdat het vet in de spier zit in plaats van erop smaakt je vlees extra mals.
Slager Otto uit Heijningen maakt pakketten van 10 kg. Daarin zitten onder meer magere riblappen, sucadelappen, een enkel biefstukje en natuurlijk gehakt. Daarnaast zit er bijvoorbeeld ook schenkel en soepvlees in het pakket. Op die manier gaat er niets van het dier verloren.
Een pakket van 10 kg kost ongeveer 145 euro. Geïnteresseerd? Je kunt intekenen door onderstaand formulier in te vullen. Van dinsdag 10 januari tot en met vrijdag 13 januari kun je het bestelde pakket komen ophalen op de boerderij in Zuidland. Let op, het vlees is weliswaar in porties gesneden, maar niet per portie verpakt. Dat kun je dus zelf thuis doen. Hoeveel pakketten er worden gemaakt is nog niet duidelijk. We weten namelijk nog niet hoeveel de koe weegt… Zodra we overtekend zijn, zetten we je op de wachtlijst. Later dit jaar slachten we nog een koe.