We slachten ongeveer iedere zes weken een koe of een stier. Soms komt hij van het eigen bedrijf, soms van dat van vleesveehouder Johan van Bergeijk uit Hekelingen. Het heerlijke vlees verkopen we in pakketten, die je nu kunt reserveren.
Na het slachten maakt de slager pakketten van 10 kg. Daarin zitten onder meer magere riblappen, sucadelappen, een enkel biefstukje en natuurlijk gehakt. Daarnaast zit er bijvoorbeeld ook schenkel en soepvlees in het pakket. Op die manier gaat er niets van het dier verloren. Zelfs slachten we onze stier op een leeftijd van ongeveer 18 maanden. Daardoor is het vlees mals. Doordat het karkas een paar dagen bij de slager hangt, kan het ook goed besterven. Daardoor breekt het collageen af en ook dat zorgt voor mals vlees. Koeien slachten we op een latere leeftijd. Het ras verschilt. De ene keer is het een pure Holsteiner, de andere keer een kruising tussen een Holstein en een Belgische Blauwe en weer een andere keer is het een Black of Red Angus. Het vlees van onze koeien en stieren is over het algemeen wat vetter dan normaal. Slachten we een koe van Johan Van Bergeijk, dan is het altijd een Blonde d’Aquitaine. Het vlees van deze dieren is mager.
Een pakket van 10 kg kost 145 euro. Geïnteresseerd? Je kunt intekenen door onderstaand formulier in te vullen. Zodra het vlees er is stellen we je in volgorde van binnenkomst van aanmelding op de hoogte en kun je de pakketten op komen halen in Zuidland. Let op, het vlees is weliswaar in porties gesneden, maar niet per portie verpakt. Dat kun je dus zelf thuis doen. Hoeveel pakketten er worden gemaakt is nog niet duidelijk. We weten namelijk nog niet hoeveel het dier weegt… Zodra we overtekend zijn, zetten we je op de wachtlijst. Dan sta je over ongeveer zes weken gewoon bovenaan.