We zitten nu toch echt midden in de winter, ook al zou je dat niet zeggen als je naar het weer kijkt. Maar zodra je het aanbod aan lokale groenten ziet, weet je het zeker. We hebben nu even niet de luxe om te kunnen kiezen tussen tal van producten. Die beperking maakt je creatiever. Ook tijdens dit seizoen blijft het de uitdaging om toch lekker te blijven eten met dat wat de natuur nu te bieden heeft. Deze week had Yvonne twee leuke gesprekken met telers. Een Groningse boer die samen met collega-boeren peulvruchten verbouwt. Maar daarover in een andere nieuwsbrief meer. En ze was nog net op tijd voor de laatste paarse spruitjes van Gert van Herk uit Rhoon. Het is toch erg leuk om een keer per jaar paarse spruitjes te eten. Zoals we vorige week al vertelden: het samenwerken met collega-boeren is voor ons superbelangrijk en ontzettend inspirerend. Er is (bijna) niets leuker dan een teler te horen praten over zijn of haar passie. Goed voedsel verbouwen waar u dan weer blij van wordt. Die passie proberen we door te geven in de winkel. Onder meer door te vertellen waar de groenten en fruit vandaan komen. En dat vinden jullie ook leuk, zo merken we. Regelmatig krijgen we namelijk leuke, interessante vragen. Daar worden we blij van. En dat geeft ons dan ook weer energie. Energie om weer op zoek te gaan naar nieuwe, mooie producten.
Categorieën: Persoonlijk Blog